Fotografie en Fotografie

telefoon

 

Het enige wat een fotograaf kan doen is foto’s maken. Maar dat is altijd hun essentiële reden om het te doen. Op dezelfde manier is het bewerken en bewerken van foto’s ook de basistaak van een fotograaf. Het enige wat camera’s en fotografie doen is de foto’s maken. Er worden nog andere dingen gedaan, dit is de basistaak van de fotograaf. Waarschijnlijk is dit het belangrijke uitgangspunt van een kunstdiscussie. Ik hoop dat we het erover eens kunnen zijn dat alles wat nodig is om een fatsoenlijke foto te maken (in dit voorbeeld) een camera, camera-apparatuur, een kleine studio, een budget en een beetje tijd is. Zo simpel is het. Als je dit hebt, kun je je bezighouden met de technische aspecten van je beroep, waarvan fotografie slechts één onderdeel is. De camera wordt echter minder complex. Ik heb in het verleden enkele inleidende teksten en artikelen over “fotografie” geschreven voor I. A. Tuttle Company, Inc., en ben ook uit eigen ervaring behoorlijk deskundig geworden op het gebied van de fotografie. De belangrijkste reden waarom ik deze tekst heb geschreven is dat ik een probleem had waarmee ik nog niet eerder in de fotografie te maken had gehad. Zo kwam ik niet over bij mijn vrienden, familie en kennissen. Wanneer zij mij zo voorkwamen, moest ik hen vertellen dat ik in de wetenschap zat en het antwoord is ja, in fisheye of in stilstaand. Ik dacht: zo is het, zo gaat het, negeer het. Enige tijd later begrepen dezelfde mensen niet waarom ik het antwoord veranderde zonder het uit te leggen. Nu ik erover nadenk, is dat niet zo vreemd, want ze begrepen nog steeds niet wat het eerste antwoord was. Een mens is veel gecompliceerder dan een molecule op zich. Ik toonde hen dat een fisheye en een fototoestel emotioneel niet zo ver uit elkaar liggen. Nu is de vraag hoe ver weg niet alleen fysiek is, maar ook emotioneel. Stel je je positie, je onderwerp, je regel, de technische zaken, de montage, het verhaal, de compositie, en probeer je de basisaspecten van compositie goed te krijgen? Er zijn vele manieren om een fatsoenlijke foto te maken. Je kunt dingen niet steeds opnieuw doen, het kan van weinig belang zijn, je kunt zelfs fouten maken. Waar het om gaat is dat je niet gefrustreerd raakt. De reden dat alles veel tijd, geduld, moeite en zorg vergt is dat alles veel tijd kost. Je wilt niet met een geweer op iemand schieten en hem raken en vervolgens klagen over je geweer. Ik denk dat hetzelfde geldt voor fotografie. Mensen houden er niet van om maanden te besteden aan een stukje van iets. Dit waren mijn redenen om deze tekst aan de fotografie te wijden. Voor degenen die dit nog meer willen weten, heb ik een blog geschreven over mijn frustratie en het schrijven van dit artikel. Ik hoop dat dit nuttig zal zijn voor de nieuwkomers in de fotografie. Zoals ik al eerder zei: Een portret van een Afdruk.

Lees meer:

Portretfotograaf Amsterdam 

Productfotograaf Amsterdam

Zakelijk portret Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>