Vrije Geluiden:

fotografie

Gegroet, reiziger. Ik ben Atmaz, de hoofdfotograaf.

In tegenstelling tot de meeste andere banen in Faeria, lijkt er weinig sprake te zijn van een rollenspel. Je kunt een ‘shoutcaster’ zijn of een beroemde fotograaf, maar je zult zeker geen beroemde speler zijn of een speler die de Super Faeria Toernooi Tafel heeft gewonnen. Het grotere plaatje is een werk in uitvoering.

Startplaatsen:

Ik ben er trots op dat ik uitdagingen kan inpassen in het gebied dat ik heb gekozen. De kaart begint in een kleine stad die uitkijkt over de oceaan, en het is je taak om in kleine, veilige, en (het belangrijkste) goed verlichte auto’s door de wegen van de grensgebieden te rijden. Dit brengt je naar de hoofdstad, Serpentis, en de steden daarbinnen. Elke stad heeft zijn eigen cultuur en behandelt je met wat meer respect dan andere. Eerlijk gezegd zijn ze heel normaal: Elke stad heeft een vertegenwoordiger in de gemeenteraad en kan in tijden van nood de hulp van stadsgenoten inroepen. Hoe belangrijker het probleem, hoe zorgvuldiger het stamhoofd met u omgaat.

Onderweg kom je verschillende soorten terrein tegen en leer je dezelfde soorten bouwwerken kennen. Afhankelijk van de invloed die ze hebben op de provinciale regering, kun je tegenover troepen van de Brigands komen te staan of beschermd worden door de huurlingen van Ormede City.

Omdat je in kleine auto’s reist, zul je in Faeria veel verschillende accenten te zien krijgen, en je zult zelfs heel vaak mensen tegenkomen die eten of slapen. Dit is een subtiel maar belangrijk stukje herkenbaarheid van karakters. Eerlijk gezegd zijn, naast de monsters, de meeste andere wezens in Faeria hetzelfde. Echt, alleen de monsters maken een verschil in hoe mensen zich gedragen. Natuurlijk zijn hun ervaringsniveaus anders, en zeker minder – en meer – imposant.

Nee, het is niet slecht. Ik zal de precieze details binnenkort uitleggen.

Eerste zoektocht:

Atmaz zal je leren hoe je moet handelen, gebouwen bouwen, kopen/verkopen, en structuren bouwen/vernieuwen. Het spel zal turn-based zijn, maar er is tenminste een manier om slow-walking te vermijden (verbinding maken met de wereldkaart zal tijd kosten). Daarnaast zal Atmaz je informatie geven door je munten of extra quests te geven. Als je echt het gevoel van een slechte GM wilt, ga dan naar een van de ‘Quest Camps’ rond Faeria. Tijdens je tijd in het quest camp zal je lunchen met een dorpeling, een quest krijgen van een andere dorpeling die je niet alleen zal helpen om die dorpeling gelukkig te maken, maar je kan uiteindelijk bij volmacht een beetje van de geschiedenis van het dorp te weten komen.

Dit is het eerste stukje gratis content dat naar Faeria komt, en je moet het echt zo snel mogelijk halen. Elke keer dat je het oplost, zul je foto’s blijven zien van de Ongeziene Eik of Engelen die ten zuiden van het bord staan, en je zult de Ongeziene Eik daadwerkelijk kunnen verbeteren. Wacht nu eens even… Had ik al gezegd dat Killer Takas echt wel moeilijk zijn om op te schieten? Nou, hoe had ik ooit twee totaal verschillend gekleurde bomen durven te beoordelen?

Twee onopvallende bomen staan ten oosten van het bord en wachten erop dat je erin klimt om de Verborgen Schatten te zien die de mensen van Ormede City van Omega hebben gekregen. Akuna vindt dat een boom groen moet zijn, maar een oranje boom is een stuk minder saai.

Mijn eerste verbazing over de Ongeziene Eland was nogal hilarisch. Maar door het te doen, heb ik zeker iets geleerd.

Deze basis is behoorlijk groot. En is zeer goed verdedigd. Je kunt de ‘Daybreak’ toren veilig gebruiken om je mannen te beschermen die je net getraind hebt en nu toegang hebben tot een nuttige buff.

Alle huizen zijn redelijk fatsoenlijk. De Knight is een lekker hartig onstopbaar beest, Timber Golem kan een uitstekende muur vormen of deze gemakkelijk breken en Rolling Stones hebben geen Overlord nodig.

Herberg en Taverne. Nu zeg ik niet dat die Inn de beste is, want die komt nergens in de buurt, maar hij is best redelijk vergeleken met Kanlanda of Laheur Camps.

Deze basis heeft bijna 14 Pawps. Maar om het speelgoeduniversum te bespelen, kunnen ze elk 1 kracht krijgen telkens als je een buit vindt. Leuke toevoeging is al de markt gebouwen!

Dit is wat je misschien denkt: Vinals en boomhuizen.

Ik zou perfect gelukkig geweest zijn tot ik Serpentis bereikte. Er komen regenbuien, je zult misschien uit modderig water moeten drinken, je zult misschien de tocht naar Hoelbrak moeten maken!

Welke draak heeft een eindeloze spreuk nodig die geen vogelverschrikker bevat?

Lees meer:

Fotograaf Utrecht 

Portretfotograaf Utrecht 

Reclamefotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>