Wat kan een fotograaf doen als fotograaf

fotograaf

 

Dus, wat kan een fotograaf doen als fotograaf via LinkedIn business tijd? Wel, het is eenvoudig. Je neemt ongeveer een halve pagina en schrijft, ik beoefen professioneel freelance fotografie, oh, en doe freelance leads en meer allemaal terwijl je je hele bedrijf via LinkedIn bijwerkt. Dat kan vrij moeiteloos, het probleem is, wie ben je op LinkedIn, wie weet wie je bent op LinkedIn, en waar zou je echt die notities in willen zetten, LinkedIn vragen of vragen over je bedrijf.

Dus, ik heb een methode, een manier om alle mooi uitziende foto’s op LinkedIn te vertellen en om ervoor te zorgen dat je het woord ‘accountability’ – maar wat is accountability, zei ik dat grappig, grappig?

– Uw lezing op donderdag gaat over professionele fotografie, wat niet mijn domein is. Ik reis nogal veel en hobby nogal wat. Ik ben geen fotograaf, maar ik reis wel met mijn Model. Ik hoef niet op LinkedIn te gaan, er worden al een tijdje uitnodigingen verstuurd op LinkedIn, en ik weet niet hoe vaak ik mijn inbox open. Vorige week had ik veel van zulke inboxen met verzoeken om 1.000 woorden over mijn boek. Ik wilde mijn PR-vaardigheden delen, want dat is wat professionals doen.

– dat je misschien geen werk gevonden hebt. Het grootste deel van mijn werk bestaat uit werken in de media, ik heb portretten gemaakt voor de Irish Independent toen ik mijn carrière begon en de meeste van mijn onafhankelijke opnamen vonden plaats in het Verenigd Koninkrijk, waaronder The Sun en “60 Minutes”. Daarom weet de rest van de wereld misschien niet wie ik ben; maar het bedrijf waarvoor ik werk, dat ook eigenaar is van de populaire tv-serie Mr Bean, waarvoor mijn beelden zijn gebruikt, betaalt me goed en heeft voor zover ik weet geen problemen. Ik heb mijn zegje van goede baan.

– Jullie weten allemaal wat er dagelijks in de wereld gebeurt. Ik ben actief in een sociaal en digitaal medianetwerk (LinkedIn)! Dat betekent dat ik voor elk gesprek dat ik voer tijd op LinkedIn moet doorbrengen. Ik ben een media persoonlijkheid en dat betekent dat ik daar actief op ben. Ik heb één minpuntje waar ik om bekend sta in mijn fotocarrière en dat is dat ik ook bekend sta om het oplichten van mensen. Dat wil zeggen, ik ben berucht om het nemen van foto’s van evenementen en het inhuren van modellen gevraagd op dat evenement, dat maakt me dus een slechte fotograaf – en een zeer succesvolle ook. U wilt iemand die goed is, dan niet verlegen is en niet verlegen is om te betalen, want ik ben goed en niet verlegen om te betalen – en daarom ben ik goed in interviews.

– Ik weet wat mensen denken als ze naar mijn zaak komen en jij niet omdat ze mijn naam zo vaak zien op mijn zakelijke rekening. Het zal interessant zijn, op die manier maak ik gewoon foto’s en blaas ik de rekeningen op. Ook zult u mij niet op Facebook kunnen vinden want daar ben ik geen vertegenwoordiger van mijn bedrijf. Mijn fotografenbedrijf is een familiebedrijf, zoals vele andere over de hele wereld – verscholen in Engeland. Mijn vader runt het bedrijf echt en optreden als ambassadeur voor mij is gewoon een hobby van hem. Maar dat is ook niet zijn boodschap op Facebook.

Dus waar door deze miscommunicatie? Ik ben geobsedeerd door zowel Instagram als Facebook, dus ik heb de neiging om mijn verdiensten en mediaprofiel op sociale media te externaliseren. Ik schreeuw tegen de wereld over wat ik doe als professional en wat ons freelance werk mij heeft opgeleverd, om zo geloofwaardigheid op te bouwen. Maar hier ligt het probleem, want zodra ik me verspreid heb, verlies ik bij wijze van spreken alle voorsprong en hoe opereer je effectief buiten die kloeke mediaruimte, waar iedereen de wereld toeschreeuwt? Je blijft bij de nieuwsfeeds en visuals. Ik ben niet echt van het roddelen, voor mij is Instagram van belang, het weet heel weinig. Maar als je Instagram zet, begin je de hoeveelheid beelden te zien die er ongevraagd op staan, ongevraagd, verzoeken van bedrijven, aanbiedingen, inzendingen. Dat zijn vreemde beelden, en ze werken. Dat komt omdat ik die echt allemaal doe op vraag van de mensen die erom vragen en in het belang van de mogelijkheid dat het fotomomenten zouden kunnen zijn. Dat zijn geen saaie beelden. Gaat het niet op een andere manier over het werk? Het ontstaan van mijn professionele account binnen LinkedIn heeft echter een zeer invloedrijke rol gespeeld in hoe ik te werk ga.

Ik zou mijn account op alleen mijn aanbevelingen en om te verwijzen naar zeer populaire mensen die ik bewonder en deel ze met anderen. Dat accounts vertelt mijn volgelingen wie ik echt denk dat in mijn vaardigheid, en dat is een sleutel tot. Facebook contact met mij op, stuurde mijn informatie en eigenlijk kocht me mijn account.

– LinkedIn zou een levensvatbaar alternatief kunnen zijn

Wacht maar, ik kom terug op Facebook.

Lees meer:

Fotograaf Amsterdam

Portretfotograaf Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>